חברת IPC גאה לנהל את פורום מנהלי הרכש של ישראל!
הפורום מאגד את מנהלי הרכש של אינספור ארגונים מובילים, מוסדות, חברות ממשלתיות וחברות פרטיות. ביחד יצרנו אגד של מנהלי רכש שחושב על רכש, חי את הרכש ועסוק ברכש מכל אספקט אפשרי.
המרכז הישראלי לרכש מהווה עבור החברים בו פלטפורמה מצוינת ליצירת קשרים, לאיתור ספקים, להשמת עובדים מיומנים בתחום הרכש, התעדכנות בנושאים החמים בעולם הרכש בארץ ובעולם, התמקצעות, הכשרה ועוד.
חברת הייעוץ שלנו שמחה להנגיש את הידע העצום הזה שנוצר מתוך הרב-שיח ולהעצים את הארגונים שבוחרים שוב ושוב להיעזר בשירותנו.
© כל הזכויות שמורות
מגפת הקורונה והמלחמה באוקראינה, הביאו את שרשראות האספקה והרכש לקבלת חשיפה הולכת וניכרת של זמן אוויר בתקשורת והן סביב שולחן חדר הישיבות של הנהלות החברות.
בהמשך למגמה שנקבעה בשנתיים האחרונות, השיבושים בענף ימשיכו להגיע מכיוונים רבים, כמו עליות חדות באינפלציה, פערי וחוסר בכישרונות, קיימות ומחסור בחומרים. זאת בהמשך לאתגרים הצפויים והידועים מסורתית, כגון: חיסכון בעלויות, מצוינות מסחרית וניהול הוצאות כולל.
בזמנים מאתגרים וקיצוניים שכאלה, ארגונים נוטים לפנות לחברות ייעוץ, שיעזרו להם לנווט במים עכורים כאלה. הרעיון של חברות הייעוץ הוא שימוש בכוח חשיבה וביצוע חיצוני, שרואה את השוק בעיניים אובייקטיביות. כמו כן חברות הייעוץ מלוות מגוון רחב של ארגונים וחברות, בשווקים ותחומים שונים. בכך הם יכולים להתאים את שיטות העבודה והפתרונות המומלצים ביותר לארגון אליו הם חוברים.
"חברת הייעוץ צריכה להיות נאמנה ומהימנה ללקוח שבחר אותה, ולהשקיע את המאמץ הנדרש לאיתור והתאמה של פתרונות ספציפיים המתאים ללקוח. לקחת פתרון מוגדר מראש וליישם אחד לאחד על חברה שניה, זו לדעתי "מקצועיות חלקית", בלשון המעטה".
הרכש החדשני לעומתו מתבקש להתחבר למטרות עסקיות גדולות ורחבות הרבה יותר כמו : גידול במכירות ושיפור רווחיות. אלה הם מטרות העל של הארגון, של המנכ"ל וצוות ההנהלה.
תפקידו החדש של הרכש הוא להאיץ את ההתקשרויות, משלב מציאת ספקים ופתרונות, דרך שלב ההתקשרות המסחרית והחוזית ועד לזמינות המוצר או השירות לארגון. המחיר הוא חשוב אבל הוא כבר לא נמצא בראש סדר העדיפויות. זמן הופך לפרמטר קריטי בחייו של העסק וכך גם בחייו של מנהל הרכש החדש.
את אותה הרמה מבקשים היום הלקוחות הפנימיים של הרכש הארגוני לקבל במקום עבודתם, והם ביקורתיים מאד כשהם לא מקבלים את זה (ואולי בצדק!). משתמשי הקצה של הרכש ובעלי עניין, מבקשים כיום חוויית משתמש קצה חזקה יותר (אינטואיטיבית), תוצאות תהליך אמינות (עקביות), ויש להם ציפיות לגבי רמות השירות והביצועים (בזמן שיא).
כמו בכל תחומי הניהול, גם תחום ניהול הרכש מתפתח בקצב מתקדם מאד. ארגונים נדרשים היום להתקדם ולהתאים את מוצריהם ושירותיהם בקצבים מואצים קדימה אל מול הדרישות המשתנות בשוק. כדי לעשות את זה, יחידות הארגון מאמצות שינוים וגם ואולי במיוחד הרכש וממשק הספקים, חייב להתאים את תהליכיו גם כן.
הטמעה של חדשנות תפיסתית, תהליכית וטכנולוגית הם הדרכים להתאים את קצב השינויים שנדרשים בשוק אל מול בסיס הספקים ונותני השירותים. ארגונים מביאים חברות ייעוץ כדי לעזור להם לבצע קפיצה מהירה ואיכותית ביכולות הארגון, במקביל וללא פגיעה בתפקוד השוטף של הארגון (הרכש).